Új helyen a Magonc Nomád Tábor

Kedves Magoncosok és Szülők!

Új helyen a 12. Magonc Nomád Tábor!!!

Szeretném tudatni veletek, hogy a már jól megszokott Boldogkőváraljai táborból eljöttünk, és átköltöztünk Nagykállóba, ott is Harangodra, a Téka Népművészeti Tábor helyszínére. Itt táboroztunk 15 éven keresztül a Téka együttessel, ahol ezrek váltak a magyar népművészet szerelmeseivé.

Küldök egy leírást a Téka Népművészeti Tábor történetéről, fotókat és egyéb információkat.

http://www.nagykalloharangod.hu/content.php?pageparent=teka_tabor_tortenete

Biztos vagyok benne, hogy szerintem mindenkinek tetszeni fog a hely, a gyerekeknek meg kifejezetten paradicsomi állapotok lesznek. Tánccsűr, tó, erdő, vizesblokk, információs épület, étkező, mosogató, büfé áll rendelkezésre a táborlakóknak. A büfébe külön kértem, hogy zöldség és gyümölcs is legyen, lehessen vásárolni.

A tábor időpontja: 2016. június 11.(szombattól)-15-ig (szerdáig)

Érkezés: szombaton 12 órától (tábornyitó 16 órakor, addigra jó lenne, ha mindenki sátorhelyet találna, és felverné a sátrát), hazamenetel szerdán ebéd után.

A változások kedvezőek:

Olcsóbb lett a tábor részvételi díja:

15 ezer/fő forintot kell befizetni (3 éves kor alatt 2500 Ft/fő, 3-6 éves korig 7500 Ft/fő) a tábor időtartamára.

Ezen felül van az étkezés, amit nem kötelező befizetni, hanem az előre tudott étrendből lehet választani (a menüt, amint megkapom Nagykállóból, elküldöm mindenkinek). Normál és vega étkezés lesz napi 2000 Ft-ért (4 napra összesen 8000 Ft/fő), ami ízletes és bőséges, a helyszínen mindenki maga fizeti be. Nem egyszerre eszünk, de egy idő intervallumban, így mindenki megkapja az étkét, és leülhet nyugodtam megenni. Fejadagok vannak, sorban állás után, jegy ellenében átvehető. Előre lehet megrendelni az étkezést, ki mit szeretne (reggelit, ebédet, vacsorát, vagy mind hármat). Jó, ha előre tudják a szakácsok, mennyi kajával készüljenek az első vacsorára, de utána már ott is meg lehet rendelni a másnapi ételt). Aki valamilyen érzékenység, diéta, vagy egyéb problémával küzd, hozhatja a saját maga részére a megszokott étkeit, hűtők állnak rendelkezésre a tárolásra. Aki közértből akar vásárolni, azt is lehet, szabad döntése mindenkinek. Természetesen ilyen olcsón nehezen lehet kihozni az étkezést, de lehet, hogy valaki csak egyszer akar enni naponta, azt is lehet, mondjuk, csak ebédre fizet be. (reggeli 400 Ft, ebéd 900 Ft, vacsora 700 Ft)

A büfében kávét, üdítőt, sört, túró-rúdit, jégkrémet, szendvicset stb. is lehet vásárolni, nem kell előre betárazni, és a kávéval se kell bíbelődni.

A terület tájvédelmi körzet, ami kiemelt figyelmet kíván!

Jelen pillanatban itt él Magyarország legnagyobb ürgekolóniája, így kutyát a táborba hozni tilos! (egyszer már a kutyák majdnem kiirtották az ürgéket, szigorúan veszik, oldjátok meg a kutya elszállásolását otthon).

Koncertet ajánlottam fel a nagykállai templomba hétfőn, hiszen akkorra tudják a legtöbb hívőt mozgósítani. Kedden, a záró esti koncertre pedig meghívtam Nagykálló lakosságát.

Gyönyörű fa játszótér van, 2015 nyarán adták át.

Anyagozáshoz korongok is vannak, nemezelés is lesz.

Minden este táncház!

A Magonc Táborban a zenetanulás és gyakorlás a fő program kezdő és haladó szinten, a Magonc együttes új számainak tanulása, de ehhez párosul a kézműveskedés, énektanulás, tánctanulás, kirándulás, és sok-sok játék (számháború, sorjátékok, foci, strandolás stb.).

A Tánccsűrt Ekler Dezső, Ybl-díjas építész tervezte és építette (iskolánkba jár a gyermekük is), ezzel az épülettel számos világhírű elismerést kapott a csodálatos, két angyalszárnyú, páratlan technikával megoldott épülettel, és épületegyüttesével.

Egy szomorú hír van, hogy a tóban nem lehet fürödni, mert a halastó fürdésre alkalmatlan. Viszont felújították a nagykállai strandot, ott kellemes körülmények között lehet strandolni.

A múlt nyáron, amikor eltöltöttem egy pár napot a Téka Táborban családommal, a kánikulában hatalmas tűzoltó tömlőből locsolták a gyerekeket, felnőtteket.

Csak sátorhely van, nincs faház, így mindenki sátorral, és egyéb kempingfelszereléssel jöjjön, ha nomád, akkor legyen nomád! Ennek is nagy varázsa van (én már megvettem az összkomfortos sátramat a Dekatlonban. Elfogadható áron, nagyon kényelmes sátrak vannak, és egy pillanat felállítani).

Tányért, evőeszközt, poharat hozni kell, meleg ruha, szúnyogriasztó , mint egy jó kempingezőnél legyen a sátorban.

Szeretettel várok Mindenkit!

Ezzel a levéllel elkezdem összeírni a jelentkezőket, és a részvételi díjakat is gyűjtöm. Írásban, vagy telefonon is lehet jelentkezni, vagy reggelente a suliban. (teka.alapit@gmail.com    gyorgy.lanyi@waldorf-obuda.hu       06309701547

Üdv. Gyuri bácsi

1 923 megtekintés